Skip to main content

Τι απαντά η Μαρινόπουλος στη μήνυση της Αφοί Καρυπίδη

Η Μαρινόπουλος κατηγορεί την Αφοί Καρυπίδη ότι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες αποτελεί κίνηση δημιουργίας εντυπωσιασμού

Απάντηση στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες εναντίον της η «Αφοί Καρυπίδης» έδωσε η εταιρεία Μαρινόπουλος, ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αντικρούoντας τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση κουρέματος των οφειλών της.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η Μαρινόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα δήλωση - γνωστοποίηση, με την οποία μεταφράζει τη συγκεκριμένη μήνυση ως κίνηση δημιουργίας εντυπωσιασμού, εν όψει της αυριανής εκδίκασης των τριτανακοπών επί της δικαστικής απόφασης επικύρωσης της συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Βάσει των όσων αναφέρονται στη δήλωση αυτή, «η εταιρεία Αφοί Καρυπίδης δεν αποτελεί πιστωτή της Μαρινόπουλος, όπως η ίδια υποστηρίζει, αλλά στην πραγματικότητα οφειλέτη της, με τις υποχρεώσεις προς τη Μαρινόπουλος να φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ».

Σχετικά με τις αιχμές που αφήνει η Αφοί Καρυπίδης, σχετικά με την εταιρεία Τerranostrum, η οποία - όπως υποστηρίζεται στη μηνυτήρια αναφορά - εμφανίστηκε τελευταία στιγμή αιτούμενη την όσο το δυνατόν νωρίτερα εκδίκαση των τριτανακοπών, η πλευρά Μαρινόπουλος υπογραμμίζει ότι «νομίμως και παραδεκτώς, άπασες οι τριτανακοπές προσδιορίσθηκαν όπως συζητηθούν την 8/3/2017, οι κλήσεις δε περί προσδιορισμού σε συντομότερη δικάσιμο των τριτανακοπών επεδόθησαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας των τριών εργασίμων ημερών».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κυκλώματος και προκατειλημμένου δικαστικού σώματος, η πλευρά Μαρινόπουλου επισημαίνει ότι «όσοι έχουν παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση γνωρίζουν ότι η προστασία της Μαρινόπουλος και η έγκριση του τελικού σχεδίου εξυγίανσης πήρε το πράσινο φως από 6 διαφορετικές συνθέσεις του δικαστηρίου».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου (σ.σ. η δικάσιμος ημερομηνία της αίτηση εξυγίανσης και προληπτικών μέτρων της Μαρινόπουλος και των λοιπών εταιρειών) δεν είχε παραστεί καν η Καρυπίδης στο δικαστήριο.