Skip to main content

Τι λέει το ΕΚΑΒ για τον θάνατο της τουρίστριας στη Θάσο

Το ασθενοφόρο έφτασε σε 32 λεπτά και όχι σε 51 - Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον θάνατο τουρίστριας σε παραλία της Θάσου προχώρησε το ΕΚΑΒ, σημειώνοντας πως το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο σε 32 λεπτά και όχι σε 51, όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Διαβάστε: Τουρίστρια πέθανε στη Θάσο περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι «βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων».

Επιπλέον, το ΕΚΑΒ διευκρινίζει ότι η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου. Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε 32 λεπτά.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.