Skip to main content

Τι άλλο θέλουν μετά τον ΟΛΠ οι Κινέζοι στην Ελλάδα

Μέσω μεγάλης εταιρίας, της 5ης σε μέγεθος στο Πεκίνο, η οποία ζήτησε πληροφορίες για το έργο και ήδη βρίσκεται προς αναζήτηση Ευρωπαίου partner.

Και στο project της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης θέλουν να μπουν οι Κινέζοι. Μέσω μεγάλης εταιρείας, της 5ης σε μέγεθος στο Πεκίνο, η οποία ζήτησε – όπως πληροφορούμαστε – πληροφορίες για το έργο και ήδη βρίσκεται προς αναζήτηση Ευρωπαίου (όχι απαραίτητα Ελληνα) partner. Συζητούν, μεταξύ άλλων, με ιρλανδική κατασκευαστική.

Το κλίμα στο Πεκίνο, αναφορικά με την χώρα μας, έχει φτιάξει το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά το «κλείσιμο» του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ, κατά τρόπο θετικό για την Cosco.

Και μιας και ο λόγος σε Κινέζους και επενδύσεις στην Ελλάδα, να αναφέρουμε εδώ ότι ενδιαφέρον από το Πεκίνο υπάρχει ακόμα και για το ξενοδοχείο Χίλτον, της Αθήνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κινεζική Fosun έχει κινηθεί διερευνητικά για την περίπτωση, ζητώντας περισσότερη ενημέρωση, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού που ξεκίνησε πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Και το εύλογο ερώτημα είναι: Θα υπάρχει κάτι άλλο, εντός της Ελλάδας, για το οποίο δεν θα ενδιαφερθούν οι Κινέζοι;