Skip to main content

Τη 13η σύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το βοήθημα των 300 ευρώ απλώς επειδή εμφανιζόταν στο σύστημα να λαμβάνει σύνταξη κάτω των 850 ευρώ

Το έκτακτο βοήθημα προς τους συνταξιούχους, που βαπτίστηκε «13η σύνταξη», το έλαβε ακόμα και εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία και συγκεκριμένα ο Μάκης Μπαλαούρας.

Την αποκάλυψη για τον εν ενεργεία βουλευτή έκανε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Συγκεκριμένα, έλαβε το βοήθημα των 300 ευρώ απλώς επειδή εμφανιζόταν στο σύστημα να λαμβάνει σύνταξη κάτω των 850 ευρώ, που αποτελούσε και το μοναδικό κριτήριο για να καταστεί κάποιος δικαιούχος.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ο ίδιος γνωστοποίησε πως έδωσε το συγκεκριμένο ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο λόγος που του χορηγήθηκε έγκειται στο γεγονός ότι στο σύστημα εμφανιζόταν ως χαμηλοσυνταξιούχος των 550 ευρώ, καθώς η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως πρώην υπάλληλός της έχει περικοπεί βάσει νόμου - από τον Ιανουάριο του 2015 - λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κι έτσι αυτομάτως του πιστώθηκαν 300 ευρώ.