Skip to main content

Θύμα τηλεφωνικής φάρσας έπεσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι

Πρόκειται για Ρώσους pranksters που είναι γνωστοί για τα τηλεφωνικά αστεία με τα οποία στο παρελθόν μπόρεσαν να εξαπατήσουν προσωπικότητες όπως Έλτον Τζον, Ερντογάν, Καμάλα Χάρις και Μίχαλ Γκόρμπατσοφ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης από Ρώσους pranksters. Το αποκαλύπτει σήμερα η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία μεταφέρει ολόκληρη τη συνομιλία στην οποία η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρεται σε θέματα γεωπολιτικής επικαιρότητας.

Οι Ρώσοι pranksters είναι γνωστοί για τα τηλεφωνικά αστεία με τα οποία στο παρελθόν μπόρεσαν να εξαπατήσουν προσωπικότητες όπως Έλτον Τζον, Ερντογάν, Καμάλα Χάρις και Μίχαλ Γκόρμπατσοφ. Το τηλεφώνημα με την Τζόρτζια Μελόνι έγινε με έναν από τους δύο να υποδύεται έναν υψηλόβαθμο πολιτικό πρόσωπο από αφρικανική χώρα.

Κύρια σημεία της συνομιλίας:

  •     Σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία: “Για να πω την αλήθεια, βλέπω πως υπάρχει πολύ κούραση απ’όλες τις πλευρές. Είμαστε κοντά στη στιγμή που όλοι θα καταλάβουν ότι χρειαζόμαστε μια διέξοδο”.
  •     Παραπονέθηκαν ότι η Αφρική δεν μπορεί να ζητήσει βοήθεια από ευρωπαϊκούς οργανισμούς επειδή “όλα τα χρήματα της ΕΕ πηγαίνουν στην Ουκρανία”. Η Μελόνι συμφώνησε και σχολίασε: “Το πρόβλημα είναι να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, χωρίς να παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο. Έχω κάποιες ιδέες για το πώς να χειριστούμε αυτή την κατάσταση, αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσω να παρουσιάσω τις σκέψεις μου. Η αντεπίθεση της Ουκρανίας μπορεί να μην πάει όπως έχει προγραμματιστεί”.
  •     Για τη συνεχή ροή Αφρικανών μεταναστών: “Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη: περισσότεροι από 120 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φτάσει από την αρχή του έτους, κυρίως από την Τυνησία. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλα τα μέτωπα, η ανθρωπιστική κατάσταση, η κατάσταση εφοδιασμού, η κατάσταση ασφαλείας. Νομίζω ότι αυτή η ροή μπορεί να αυξηθεί λόγω της κατάστασης που αναπτύσσεται στην Αφρική”.
  •     Για την αδράνεια των συναδέλφων του στην ΕΕ: “Η Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευε ότι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα αφήνοντας την Ιταλία μόνη της”.
  •     παράπονα για τη Γαλλία σχετικά με την κρίση στο Νίγηρα. Όπως μεταδίδει η La Repubblica, οι Γάλλοι “έχουν διαφορετικές προτεραιότητες στον Νίγηρα”, καθώς η χώρα αφθονεί σε ουράνιο και άλλα ορυκτά. “Η άποψή τους είναι διαφορετική από τη δική μου. Γι’ αυτό τους λέμε ότι πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε”.
  •     Σύμφωνα με τη La Repubblica, η Ιταλική κυβέρνηση “μετά από πολυάριθμα αιτήματα” της εφημερίδας “δημοσίευσε ένα σημείωμα που έλεγε: “Λυπούμαστε, εξαπατηθήκαμε από απατεώνα”.