Skip to main content

Θυγατρική στο Βελιγράδι από την Elvial

Η εταιρεία διέλασης αλουμίνου έχει σε εξέλιξη επένδυση ύψους 3,2 εκατ.ευρώ για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Κιλκίς κατά 4.000 τμ.
Επένδυση ύψους 3,2 εκατ.ευρώ έχει σε εξέλιξη η εταιρία διέλασης αλουμινίου Elvial, η οποία προχώρησε στην ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Σερβίας με την εξαγορά εμπορικής εταιρίας στο Βελιγράδι. Με την εξαγορά, το τίμημα της οποίας ανήλθε σε 1,2 εκατ.ευρώ, η Elvial αποκτά πλέον παρουσία και στην αγορά του Βελιγραδίου, καθώς, ήδη, κάλυπτε τις υπόλοιπες περιοχές της Σερβίας μέσω συνεργατών. Στην εν λόγω εταιρία η Elvial κατέχει το 51%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό κατέχουν τοπικοί συνεργάτες.

Ήδη, η Elvial διαθέτει εμπορικές θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία και γραφεία στην Τουρκία. Η εταιρία πραγματοποιεί το 33% των πωλήσεων της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις βαλκανικές χώρες, την Τουρκία και την Κύπρο, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασίες και στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, η ΕΛΒΙΑΛ συνεχίζει κανονικά το επενδυτικό της πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς. Συγκεκριμένα, έχει σε εξέλιξη επένδυση ύψους 3,2 εκατ.ευρώ για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων κατά 4.000 τμ. Από αυτά τα 2.000 τμ θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φορτώσεων και τα υπόλοιπα 2.000 τμ για την εγκατάσταση ρομποτικής αποθήκης εξαρτημάτων. Με την επέκταση αυτή, η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2010, οι συνολικές εγκαταστάσεις της Elvial θα ανέλθουν σε 30.000 τμ. Εξάλλου, τον  περασμένο Μάρτιο ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 6 εκατ.ευρώ για την εγκατάσταση μιας γραμμής διέλασης ενταγμένης στο αυτόματο σύστημα αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων.

Στην ελληνική αγορά, η Elvial έχει θέσει ως προτεραιότητα την επέκταση στην αγορά της Νότιας Ελλάδας, προκειμένου να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από την μείωση των πωλήσεων εξαιτίας της κρίσης. Ο στόχος αυτός, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει επιτευχθεί μεγάλο βαθμό. Το 2008 ο κύκλος εργασιών της Elvial διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 50 εκατ.ευρώ στα ίδια επίπεδα με το 2007, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 2,25 εκατ.ευρώ μετά από πρόβλεψη για επισφάλειες 250.000 ευρώ έναντι 2,5 εκατ.ευρώ το 2007. Για την τρέχουσα χρήση ο τζίρος αναμένεται να μειωθεί στα 38 εκατ.ευρώ και τα κέρδη στο 1 εκατ.ευρώ εξαιτίας της σημαντικής μείωσης της τιμής της πρώτης ύλης και της μείωσης της δραστηριότητας.

Πρότυπη μονάδα στον Αγ.Παντελέημονα Κιλκίς

Η Elvial ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1990 από τον πρόεδρό της, κ.Δημήτριο Τζίκα ως μια βιοτεχνία παραγωγής και διάθεσης αποκλειστικά βιομηχανικών προφίλ αλουμινίου επί σχεδίω. Σήμερα στο βιομηχανικό πάρκο Αγ. Παντελεήμονα Κιλκίς και σε ιδιόκτητο χώρο 160.000 τετραγωνικών μέτρων, δεσπόζει το εντυπωσιακό βιομηχανικό συγκρότημα της Elvial. Πρόκειται για πρότυπη, σε παγκόσμια κλίμακα, βιομηχανική μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, όπου σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας έχει χρησιμοποιηθεί μόνο τεχνολογία αιχμής, ενώ για πρώτη φορά παγκοσμίως αναπτύσσονται και εφαρμόζονται εξελιγμένα ρομποτικά συστήματα διαχείρισης των προφίλ και προετοιμασίας των τελικών παραγγελιών των πελατών. Το συγκρότημα της Elvial είναι πλήρως καθετοποιημένο και περιλαμβάνει όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και επεξεργασίας των προφίλ αλουμινίου.