Skip to main content

Θυγατρική με αντικείμενο τα logistics ιδρύει ο ΟΛΠ

Την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Logistics ΟΛΠ αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμένου Λιμένος Πειραιώς.
Την ίδρυση ανώνυμης θυγατρικής εταιρείας υπό τον τίτλο Εταιρεία Συνδυασμένων Μεταφορών και Διαχείρισης Εμπορευμάτων ΑΕ (Logistics ΟΛΠ), αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ, μετά από εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Ανωμερίτη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω έργο, «το οποίο έχει την έγκριση της κυβέρνησης, δίνει νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στον ΟΛΠ, ο οποίος έτσι εισέρχεται σε νέους τομείς παροχής υπηρεσιών απόλυτα συμβατούς με τους καταστατικούς και επιχειρηματικούς του στόχους».

Αναφέρεται, ακόμα, ότι η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου (ΕΚΘΠ), στο οποίο θα συγκεντρωθεί ο τεράστιος όγκος των εμπορευματικών δραστηριοτήτων της Αττικής και η λειτουργία μετά από έναν χρόνο (Μάρτιος 2011) της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία θα συνδέει το εμπορικό λιμάνι του Ν.Ικονίου με το ΕΚΘΠ, αποτελούν τα δύο νέα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στην ίδρυση της παραπάνω εταιρείας.

«Ο ΟΛΠ, ο οποίος κυριαρχεί επί 80 χρόνια στον χώρο της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, περνάει σε νέους τομείς, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, η διαμετακόμιση εμπορευμάτων και οι συμπληρωματικές εργασίες των εμπορευματικών φορτίων που διακινεί», σημειώνεται.

Για τον ΟΛΠ είναι η πρώτη στρατηγική του κίνηση επέκτασης στον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών, η οποία μαζί και με το αναπτυξιακό του πρόγραμμα, ύψους 1 δισ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα και από διϋπουργική επιτροπή, δίνει νέα δεδομένα και πλεονεκτήματα.