Skip to main content

Θύελλα στη σχέση Μαρκογιαννάκη-Ρηγίλης

Πολλά μποφόρ στις σχέσεις του βουλευτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή Πλακιωτάκη και την προσέγγιση στην πλευρά Μπακογιάννη.
Ακόμη ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σήμερα στο σίριαλ της κόντρας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κρήτης. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές απέναντι στον κ. Πλακιωτάκη, που αποτελεί την επιλογή της Ρηγίλλης, ενώ ο υπεύθυνος τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος, δεν απέκλεισε ακόμη και τη διαγραφή του βουλευτή Κρήτης.

Αναλυτικά, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κατέβει και εκείνος στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς είναι δυσαρεστημένος από τη στάση του κόμματος προς το πρόσωπό του, αναφορικά με τη θέση του υποψηφίου στην Κρήτη και την τελική επιλογή Πλακιωτάκη.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική συχνότητα της Αθήνας ο κ. Μαρκογιαννάκης ουσιαστικά επιβεβαίωσε την επικείμενη υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Κρήτης ως ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι το σκέφτεται και είναι πολύ πιθανό.

Από την πλευρά της η Ρηγίλλης έχει εξοργιστεί με τη στάση του βουλευτή και δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην αποπομπή του από το κόμμα, μετά την κριτική στην επιλογή του κόμματος για την περιοχή της Κρήτης και την προσέγγιση στην πλευρά Μπακογιάννη.

Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές αιχμηρές δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν συμβολίζει ούτε την ανανέωση, ούτε την αυτοδιοίκηση, ενώ δεν αποδέχεται και τους μηχανισμούς λειτουργίας του κόμματος.