Skip to main content

Θρήνος στην κηδεία του Ελληνα που σκοτώθηκε στην επίθεση του Μονάχου

Συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Έλληνα Χουσεΐν Νταϊτσίκ που έχασε τη ζωή του στο Μόναχο.

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον 19χρονο Έλληνα Χουσεΐν Νταϊτσίκ που έχασε τη ζωή του στο Μόναχο συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί.

Η σορός του άτυχου νέου που σκοτώθηκε από τα πυρά του μανιακού στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου για να σώσει τη ζωή της αδελφής του έφτασε στην Ελλάδα στις 13:30 μετά το μεσημέρι.

Στην κηδεία του που έγινε δημοσία δαπάνη, παρεβρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής που συλλυπήθηκε θερμά τους γονείς και την οικογένεια του Χουσεΐν, απευθύνοντας τους και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση οι οποίοι απέστειλαν στεφάνι στην κηδεία. Παρόντες ήσαν επίσης οι τρεις βουλευτές Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ενώ ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκε από όλους τους παρευρισκομένους, η παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Πανελεήμονος, που προσήλθε στην κηδεία και συλλυπήθηκε από κοντά τους γονείς του Χουσείν, στέλνοντας μήνυμα ειρηνικής θρησκευτικής συνύπαρξης και ανθρώπινης αλληλεγγύης σε μια περιοχή πολυπολιτισμική, όπως είναι η Ροδόπη και η Θράκη.

Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι του Άρατου σήκωσαν στα χέρια τους το ξύλινο φέρετρο όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν» και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.