Skip to main content

Θρύλοι της Μπαρτσελόνα τον Νοέμβριο στα Ιωάννινα για καλό σκοπό

Τα ονόματα των θρύλων και παλαίμαχων της καταλανικής ομάδας που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι για την ηπειρωτική πόλη θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στα Ιωάννινα θα βρεθεί στις 18 Νοεμβρίου μια ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα με σκοπό να βρεθούν κοντά σε πρόσφυγες, όπου εκτός από εργαστήρια ποδοσφαίρου μαζί με περίπου 150 αγόρια, κορίτσια και ενήλικες πρόσφυγες που διαμένουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί φιλική αναμέτρηση με παλαιμάχους του ΠΑΣ Γιάννινα ενώ η επίσκεψη τους πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Τα ονόματα των θρύλων και παλαίμαχων της καταλανικής ομάδας που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως έγινε γνωστό.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Βαρκελώνη, Αθήνα, Ιωάννινα - 4 Nοεμβρίου 2016 - Οι παίκτες της FC Barcelona πραγματοποιούν ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της FC Barcelona, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, θα περιλαμβάνει εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες και ένα παιχνίδι με τους παλαίμαχους της ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι εκπρόσωποι των μέσω ενημέρωσης καλούνται να καλύψουν την κοινή εκδήλωση «Οι παίκτες της FC Barcelona είναι μαζί με τους πρόσφυγες» (#FCBPlayers #WithRefugees), που θα γίνει στα Ιωάννινα.

Μια ομάδα πρώην ποδοσφαιριστών της FC Barcelona, θρύλοι και παλαίμαχοι, θα έρθουν στα Ιωάννινα στις 18 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσουν εργαστήρια ποδοσφαίρου μαζί με περίπου 150 αγόρια, κορίτσια και ενήλικες πρόσφυγες που διαμένουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Σε δηλώσεις προς τον Τύπο, οι παίκτες της FC Barcelona θα είναι διαθέσιμοι να μοιραστούν με τους δημοσιογράφους την εμπειρία τους με τους πρόσφυγες. Επίσης, η ΠΑΣ Γιάννινα και η Υ.Α. θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ένταξης. Οι παλαίμαχοι της FC Barcelona και της ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι το ίδιο απόγευμα.

Ο Σύλλογος των Παικτών της Barça επιθυμεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και να προωθήσει μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών τους. To ταξίδι αυτό αποτελεί μέρος των δράσεων του Ιδρύματος και του Ομίλου FC Barcelona για τη στήριξη των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.

Σημείωση: Τα ονόματα των θρύλων και παλαίμαχων της FC Barcelona που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνέντευξη Τύπου

Τοποθεσία: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες», οδός Τζαβέλλα 18, 453 33 Ιωάννινα

Ώρα: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 11:00 π.μ.

Εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες

Τοποθεσία: Πανηπειρωτικό Στάδιο, οδός Ιωαννίνων 152, Ανατολή, 452 21 Ιωάννινα

Ώρα: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 12:15-13:00

Φιλικό Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα – Παλαίμαχων FC Barcelona

Τοποθεσία: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες», οδός Τζαβέλλα 18, 453 33 Ιωάννινα

Ώρα: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 19:00 (αγώνας) και 21:15 (συνέντευξη τύπου)

TΕΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Για διαπίστευση στα εργαστήρια: Μπάμπης Καρβέλης, Εκπρόσωπος Τύπου, ΠΑΣ Γιάννινα, press@pasgiannina.gr, +30 6956 200 045

UNHCR:  Εύα Σαββοπούλου, savvopou@unhcr.org, +30 69 48 687 704 (για εθνικά μέσα)

UNHCR: Roland Schönbauer, schoenb@unhcr.org, +30 6948 088 544, (για διεθνή μέσα)

ΠΑΣ Γιάννινα: Μπάμπης Καρβέλης, press@pasgiannina.gr, +30 6956 200 045

Παίκτες FC Barcelona: Oriol Garangou, ogarangou@jugadorsfcbarcelona.cat, +34 933 301 868».