Skip to main content

Σήμερα η απόφαση για τον τελικό - Η λύση για να αποφευχθεί το φιάσκο

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, οι πιέσεις των ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και η τοποθέτηση του υφυπουργού τα ξημερώματα -Η λύση της τελευταίας στιγμής για τη διεξαγωγή του αγώνα

Μια λύση-πατέντα σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την αρίθμηση των εισιτηρίων του τελικού κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εξετάζουν η ΕΠΟ και η ελληνική Πολιτεία για να αποφευχθεί ένα φιάσκο τεραστίων διαστάσεων και ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά αύριο.

H ΓΓΑ ήταν έτοιμη να ανακοινώσει την αναβολή του μεγάλου αγώνα αλλά τόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ δηλώνοντας έτοιμη να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε στο θέμα των εισιτηρίων όσο και οι πιέσεις από τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κάνουν το ζήτημα της διεξαγωγής του τελικού να παραμένει… στον αέρα, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πλέον υπέρ της διεξαγωγής του αύριο Σάββατο, όπως έχει προγραμματιστεί.

Έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και η ΓΓΑ δεν κατέληξαν σε οριστική απόφαση, αλλά στις 4 τα ξημερώματα έβγαλαν μία ανακοίνωση με την οποία ζητούν μία πρόταση που να είναι νόμιμη από την ΕΠΟ, παραπέμποντας σε αποφάσεις για την Παρασκευή το πρωί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα της αρίθμησης των εισιτηρίων μπορεί να λυθεί καθώς με το που κόβει το εισιτήριο ο εκάστοτε φίλαθλος στην είσοδο του Σταδίου, θα του τοποθετείται πάνω σε αυτό ένα αυτοκόλλητο στο οποίο και θα αναγράφεται ο αριθμός της θέσης του ενώ στη συνέχεια θα κάθεται σε αυτή. Στο μεταξύ, η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι θα αριθμήσει σήμερα τα καρεκλάκια σε όλο το γήπεδο.

Εάν, πάντως, ο τελικός αναβληθεί, μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του, θα πρόκειται για φιάσκο άνευ προηγουμένου, με τεράστια ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους, που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, κάποιοι από αυτούς έχουν πληρώσει έξοδα διαμονής και μετακίνησης, κάποιοι έχουν πάρει άδειες από τις δουλειές τους και κάποιοι έχουν έρθει ή έρχονται σήμερα στην Ελλάδα από διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Στοκχόλμη μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη: 

Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου.