Skip to main content

Θρίλερ με το σχέδιο διάσωσης για την ελληνική οικονομία

Νέα ολιγόωρη παράταση πήρε τελικά η αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο ή τους τρόπους που θα επιλεγούν για να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στη χώρα μας.
Νέα ολιγόωρη παράταση πήρε τελικά η αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο ή τους τρόπους που θα επιλεγούν για να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στη χώρα μας. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε ότι αμέσως μετά την ενημέρωση της κυβερνητικής συμμαχίας στη Γερμανία από τον εκεί υπουργό Οικονομικών, θα διαρρέονταν η «χρυσή λύση». Τελικώς η προσδοκία διαψεύστηκε, γεγονός το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να ενταθεί η αγωνία και το άγχος στην Αθήνα, ως προς το περιεχόμενό της. Χθεσινό ρεπορτάζ των FT αναφέρονταν στις τέσσερις βασικές εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν, αλλά το πιθανότερο είναι ότι «πάμε» σε μια διακρατική συμφωνία. Πιθανότερος «εντολέας» θα είναι η Γερμανία.
Ό,τι κι αν αποφασισθεί, πάντως, αναμένεται να γνωστοποιηθεί σύντομα. Το αργότερο ως το απόγευμα, αμέσως μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Τις λεπτομέρειες της πρότασης - πακέτου έως και νωρίς σήμερα το πρωί, τις γνώριζαν πάντως ελάχιστοι και στην Αθήνα σχεδόν κανείς. Γεγονός αποδεικτικό των πολλών ομόκεντρων κύκλων που λειτουργούν σήμερα στις Βρυξέλλες, αλλά όχι και στην Ελλάδα.