Skip to main content

Θρασύτητα στις δηλώσεις των Αλβανών πολιτικών για την Ελλάδα

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός για το θέμα της ονομασίας, ο Αμερικανός δημοσιογράφος με την... ερώτηση-παγίδα στον Τσίπρα και τα απωθημένα των Βόσνιων.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε: «Η χώρα έχει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για να προχωρήσει και να φέρει με διαφανή και περιεκτικό τρόπο, μεταξύ των άλλων, λύσεις, αποκαθιστώντας το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομά μας». Γιατί όμως εγώ πιστεύω ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί, και αναζητείται ο τρόπος και ο χρόνος ανακοίνωσης;

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ ρωτήθηκε αν φοβάται ένα ελληνικό βέτο στην Ε.Ε.: «Δεν έχω κανένα λόγο, ούτε να σκεφθώ για μια στιγμή, ότι ένα κράτος όπως η γειτονική Ελλάδα θα ήθελε να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Το έχω πει και θα το ξαναπώ,  τέτοια γεγονότα δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας, ούτε και της Αλβανίας. Η πολιτική του μεγάφωνου της Κυριακής πρέπει να εγκαταλειφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», κατέληξε ο Μπουσάτι.

Τι είναι αυτό τώρα; Απειλή, ότι θα μας βλάψει η Αλβανία αν ασκήσουμε βέτο; Να σημειώσω, ότι όλες οι δηλώσεις Αλβανών πολιτικών σχετικά με την Ελλάδα, έχουν στοιχεία θρασύτητας. Από πού έλκουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτούς τους τόνους; Έχουν πλάτες στις ΗΠΑ; Στον Σόρος; Στον Ερντογάν; Στην δική μας ανεκτικότητα, μέχρι παρεξηγήσεως;

Πήρε άραγε το μάθημά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, ότι με την αριστεροσύνη για να καλοπιάσει το 2% του ελληνικού λαού -αλλά πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ- μπορεί να βλάψει την χώρα; Του υπενθύμισαν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι την παιδιάστικη αναφορά του για τον Τραμπ, που ήταν δείγμα έλλειψης πολιτικής παιδείας. [Το "Ολαντρέου" πάντως δεν του είχε γίνει μάθημα]

Μάλιστα δε, ο δημοσιογράφος που έκανε την ερώτηση εργάζεται σε κανάλι -Fox News- του ιδεολογικοπολιτικού κλίματος του Τραμπ. Ως καχύποπτος -φύσει και θέσει- δεν αποκλείω η ερώτηση να ήταν σε γνώση του Τραμπ. Πάντως, ευκαιρία είναι να καταλάβει κάθε ένας που είναι ή παριστάνει τον ηγέτη, ότι όσες κωλοτούμπες και να κάνει, το παρελθόν θα τον ακολουθεί. Είναι σαν την σκιά.

Έχει απωθημένα ο άνθρωπος... Το φυσάει και δεν κρυώνει για τον αποκλεισμό ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και προσφέρθηκε οικειοθελώς να βοηθήσει τον προπονητή της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς, να αποκλείσει τους Έλληνες! Μάλιστα, εμφανίστηκε ως φανατικός οπαδός των αντιπάλων της Ελλάδας, μιλώντας υποτιμητικά για την Εθνική μας! Είναι προκλητικοί, είπε.

Μετά τον Πόντο, την τουρκική Μεσόγειο και τις περιοχές του τουρκικού Αιγαίου στην νοτιοδυτική Τουρκία, τώρα -όπως μεταδίδουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ-, το κουρδικό ΡΚΚ έκανε την εμφάνισή του και στην ανατολική Θράκη, συγκεκριμένα στην Ραιδεστό (Tekirdağ). Σήμανε συναγερμός στην τοπική Στρατοχωροφυλακή και μετά από στρατιωτική επιχείρηση συνελήφθησαν 5 Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ που δρούσαν στην περιοχή.

Οι σοροί των πρώτων νεκρών Τούρκων στρατιωτικών, ενώ οι μάχες διευρύνονται σε πολλά μέτωπα στο βόρειο Ιράκ, άρχισαν ήδη να μεταφέρονται στην Τουρκία προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα. Βέβαια, αντί για τους 17 νεκρούς οι Τούρκοι μιλούν μόνο για τέσσερις.

Βολταίρος: «Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας». [Πέθανε νωρίς ο Βολταίρος και δεν πρόκαμε να μάθει και για το "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς", εκφραζόμενο και από διορισμούς στο δημόσιο συγγενών και φίλων].