Skip to main content

Θωρακίζεται υπό την απειλή πλημμυρών το Λουτράκι Πέλλας

Κινδυνεύει γέφυρα επαρχιακής οδού. Λόγω των πολλών πλημμυρών χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, που θα κοστίσουν 2,1 εκ. ευρώ.

Μια από τις σημαντικότερες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, που εκκρεμούσαν από το Σεπτέμβριο του 2016 ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παρέμβαση που θα προστατεύσει αφενός ένα σημαντικό αστικό κέντρο της Πέλλας, αφετέρου τη γέφυρα επαρχιακής οδού που κινδυνεύει...

Πρόκειται για τη θωράκιση του Λουτρακίου Πέλλας από τον χείμαρρο Τόπλιτσα, αναβαθμοί του οποίου εμφανίζουν σημαντικές φθορές, από τις πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών. Το πρόβλημα επιδείνωσαν (μέχρι ολοκληρωτικής καταστροφής σε ορισμένα σημεία) οι έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας ροής των νερών του χειμάρρουν και τη σταδιακή διάβρωση των αναχωμάτων.

Το μεγάλο πρόβλημα στο χείμαρρο, που διατρέχει το Λουτράκι του δήμου Αλμωπίας εντοπίζεται στη γέφυρα της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου και στα κατάντη της.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κρίνουν ότι «είναι απολύτως αναγκαία η άμεση ανακατασκευή των αναβαθμών και η επένδυση εκ νέου των πρανών για λόγους προστασίας αφενός της γέφυρας της επαρχιακής οδού και αφετέρου της ομαλής υδραυλικής λειτουργίας του χειμάρρου και την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής».

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης είναι 2,1 εκ. ευρώ και οι εργασίες θα διαρκέσουν 240 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.