Skip to main content

Θωρακισμένο το τραπεζικό σύστημα, διαβεβαιώνει ο ΥΠΟΙΚ

Απολύτως θωρακισμένος είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αναστείλει την εφαρμογή του ελάχιστου ορίου πιστοληπτικής αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων, τόνισε ο κ. Παπακων
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απόλυτα θωρακισμένο δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΚΤ να αναστείλει την εφαρμογή του ελάχιστου ορίου πιστοληπτικής αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων, καθώς και για το ταμείο στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών ύψους 10 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε χθες.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Συνδέσμου ΕπιχειρήσεωνΠληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκεστο τριετές πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με ΕΕ και ΔΝΤ, για το οποίοεπεσήμανε πως «απαιτεί τεράστια δουλειά από όλους μας και πολλέςθυσίες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόγραμμα είναι πάρα πολύδύσκολο και δημιουργεί αντιδράσεις από πολύ κόσμο που δεν έχει ευθύνη».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο παρατηρείται θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ τονίζοντας ότι «ο κόσμος ζητά αποδείξεις».