Skip to main content

Θλίψη και οργή για την τυφλή δολοφονική επίθεση

Συγκλονισμένος εμφανίζεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος από την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.«Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί», τονίζει ο πρωθυ
Συγκλονισμένος εμφανίζεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας από την πρωτοφανή βομβιστική επίθεση στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 52χρονου υπασπιστή.

Την οδύνη και την αγανάκτησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρέθηκε στο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

«Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος. Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της. Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ακόμη, τόνισε πως η κυβέρνηση, η κοινωνία και οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ενώ εξέφρασε τα βαθιά συλληπητήριά του προς την οικογένεια του θύματος.

Παπούλιας: Η πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη

Την πεποίθησή του ότι η δολοφονία του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη δεν θα μείνει ατιμώρητη εξέφρασε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

Σαμαράς: «Αποτρόπαια εγκληματική πράξη»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκρηξη.

Σε δήλωσή του για το γεγονός ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία».

«Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταδίκη επίθεσης από ΚΚΕ

Άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα χαρακτηρίζει την βομβιστική επίθεση το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, ενώ συμπληρώνει ότι «αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση».

Τέλος, καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του υπουργείου θέτει ο ΛΑΟΣ

«Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πώς μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;», διερωτάται ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καταδικάζει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάζει απερίφραστα την αιματηρή επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει πως το πλαίσιο αξιών του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή και εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων».

Κουβέλης: Πλήγμα για τη δημοκρατία

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας, μετά την αιματηρή έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τόνισε, δε, πως «οι τρομοκρατικές ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία και προσβάλλουν βάναυσα την ανθρώπινη αξία» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες αποδοκιμάζουν τη βία και αναζητούν πάντα δημοκρατική διέξοδο».

N. Κακλαμάνης: Κανένα έλεος στους τρομοκράτες

«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους συνεργάτες του», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σημείωσε ακόμη πως «δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα».

O κ. Κακλαμάνης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Κανένα έλεος στους τρομοκράτες».

Ψωμιάδης: Το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα επιβεβαιώνει ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει την Ελλάδα

«Είμαι συγκλονισμένος όπως όλος ο ελληνικός λαός. Πέρα και πάνω απ’ όλα, εκφράζω τη θλίψη μου για τη δολοφονία του αστυνομικού, ενός από τους δεκάδες που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος τα τελευταία είκοσι χρόνια. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους του. Κουράγιο στην οικογένειά του. Εύχομαι αυτή τη φορά να μην ξεχαστεί αυτός ο άδικος θάνατος. Από κει και πέρα, χτυπήθηκε η καρδιά του ίδιου του κράτους, η ασφάλεια του κράτους. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς. Το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα επιβεβαιώνει ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει την Ελλάδα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο».