Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πήγε να καταγγείλει κλοπή και βρέθηκε φυλακισμένος!

Πώς η ασυνεννοησία μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών ταλαιπωρεί τους πολίτες. Ένα απίστευτο περιστατικό σε Αστυνομικό Τμήμα με θύμα έναν 52χρονο.

Η ασυνεννοησία μεταξύ δημοσίων υπηρεσιών οδηγεί στην ταλαιπωρία του πολίτη, όπως καταδεικνύει η περίπτωση ενός 52χρονου ο οποίος συνελήφθη και διανυκτέρευσε στο τμήμα, λόγω λάθους!

Ο άνθρωπος πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης για να καταγγείλει την κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος του, όταν έκανε διακοπές στη Χαλκιδική, και βρέθηκε κρατούμενος. Στην ηλεκτρονική βάση της υπηρεσίας υπήρχαν δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σκοπέλου που είχαν επιβάλει ποινές φυλάκισης 6 και 4 μηνών για έκδοση ακάλυπτων επιταγών από  κατηγορούμενο που έχει το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο με τον 52χρονο.

Στις αποφάσεις βέβαια δεν αναγράφονταν το πατρώνυμο του καταδικασθέντος αλλά ο 52χρονος κρατήθηκε για ένα βράδυ στο αστυνομικό τμήμα και την επομένη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος γνώριζε το λάθος, καθώς στο παρελθόν μετέβη στη Σκόπελο και πέτυχε την έκδοση διορθωτικής απόφασης η οποία όμως δεν καταγράφηκε ποτέ στα πρακτικά της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά ο δικηγόρος, προσκομίζοντας τη διορθωτική δικαστική απόφαση, προέβαλλε αντιρρήσεις, που έγιναν δεκτές από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και ο 52χρονος βρήκε το δίκιο του.