Skip to main content

Στις καλένδες το σχέδιο για πασχαλινό πάρκο στην Τούμπα

Δυστυχώς, είναι η γραφειοκρατεία της Ελλάδας που δεν σε αφήνει να κάνεις πράγματα, δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Θύμα της γραφειοκρατίας έπεσε το πασχαλινό πάρκο που επιθυμούσε να δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού (δείτε εδώ).

«Δεν προλάβαμε να πάρουμε την άδεια του δημοτικού συμβουλίου. Χρειάζονταν χίλια δύο πράγματα. Δυστυχώς, είναι η γραφειοκρατεία της Ελλάδας που δεν σε αφήνει να κάνεις πράγματα» δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε ότι το πρότζεκτ ακυρώθηκε παρότι και ο δήμαρχος ήθελε με χαρά να γίνει το πάρκο αλλά και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι το είδαν θετικά.

«Μάλιστα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε αναφερθεί το ζήτημα, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε τις ημερομηνίες» σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.

Στόχος του συλλόγου ήταν το πάρκο να ανοίξει τις πόρτες του τη Μεγάλη Δευτέρα, ώστε να μπορεί να το απολαύσει ο κόσμος και κυρίως τα μικρά παιδιά καθόλη τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ήταν έτοιμος για την έναρξη λειτουργίας του πάρκου έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να παραγγείλει διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ κλείσει συμφωνία για την εγκατάσταση παιδικών παιχνιδιών. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο ο ΕΣΘ είχε στήσει το χριστουγεννιάτικο πάρκο «FUNtastic PARK», το οποίο λειτούργησε με επιτυχία στηρίζοντας την τοπική αγορά στην Τούμπα.

«Στόχος είναι να ξεκινήσουμε πλέον για ένα καινούριο concept το οποίο θα ξεδιπλώσουμε σε μερικούς μήνες» είπε ο κ. Φιλιππίδης, λέγοντας πως ήδη έχει στο μυαλό του κάτι καινούριο για την επόμενη περίοδο.