Skip to main content

Θετικός στη σύνδεση του αφορολόγητου με αποδείξεις ο εμπορικός κόσμος της χώρας

Τέτοιες πρωτοβουλίες υποβοηθούν την επιτυχία της προσδοκώμενης φορολογικής μεταρρύθμισης και απαλλάσσουν την αγορά από χρόνιες στρεβλώσεις, σημειώνει η ΕΣΕΕ.
«Ναι» στη σύνδεση του αφορολόγητου με αποδείξεις λέει ο εμπορικός κόσμος της χώρας, επισημαίνοντας ότι «πρωτοβουλίες όπως αυτή, εκτός του ότι υποβοηθούν την επιτυχία της προσδοκώμενης από όλους μας φορολογικής μεταρρύθμισης, εξυγιαίνουν επίσης την αγορά και την απαλλάσσουν από χρόνιες στρεβλώσεις».

Σε σημερινή ανακοίνωση, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αναφέρει ότι «τα οργανωμένα καταστήματα εκδίδουν συστηματικά αποδείξεις και καταβάλλουν στο κράτος το ΦΠΑ, με συνέπεια και σχεδόν χωρίς εξαιρέσεις».

Αντίθετα, σημείωσε, μία από τις μεγαλύτερες εστίες φοροδιαφυγής είναι το παράνομο και γιγαντωμένο υπαίθριο παρεμπόριο, «το οποίο εγκληματικά άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να γιγαντωθεί και να δρα σήμερα σχεδόν ανεξέλεγκτο, με "γκρίζο" έως "μαύρο" τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

«Θεωρούμε», καταλήγει η ΕΣΕΕ, «ότι η νομοθέτηση του μέτρου της έκπτωσης από τον φόρο των αποδείξεων, θα αποδομήσει αυτό το ιδιότυπο "MALL" του παρεμπορίου και θα επαναφέρει στις οργανωμένες εμπορικές επιχειρήσεις την προτίμηση του καταναλωτή και σημαντικά έσοδα, τα οποία αφενός θα τις βοηθήσουν να επιβιώσουν εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την αγορά, διατηρώντας και τις ανάλογες θέσεις εργασίας, αφετέρου θα πορίσουν στο κράτος σημαντικά φορολογικά έσοδα από την απόδοση του αναλογούντος ΦΠΑ».