Skip to main content

Θετικό ξεκίνημα για την κινεζική βιομηχανία το 2017

Η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ταχύτερο ετήσιο ρυθμό 6,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 6,3% στο πρώτο δίμηνο και 6% τον Ιανουάριο

Ο βιομηχανικός τομέας της Κίνας, στον οποίο αντιστοιχεί πάνω από το ένα τρίτο του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) της χώρας, ενισχύθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2017, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος.

Ο τομέας έκανε καλό ξεκίνημα στο πρώτο τρίμηνο, με ορισμένους δείκτες, κλάδους και περιφέρειες να έχουν καλύτερες από το αναμενόμενο επιδόσεις, δήλωσε ο Ζενγκ Λισίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT) σε συνέντευξη Τύπου.

Η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ταχύτερο ετήσιο ρυθμό 6,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι 6,3% στο πρώτο δίμηνο και 6% τον Ιανουάριο. Η κερδοφορία και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώθηκαν, επίσης, είπε ο Ζενγκ.
 
Έρευνα του MIIT σε 6.000 επιχειρήσεις έδειξε ότι το 44,2% κατέγραψαν υγιείς επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο έναντι 32,2% το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Ο Ζενγκ σημείωσε ότι η Κίνα προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη βιομηχανία, μειώνοντας την υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα.
 
Χρειάζονται, πρόσθεσε, περισσότερο υποστηρικτικές πολιτικές για να διατηρηθεί η δυναμική του τομέα, η οποία επιβαρύνεται ακόμη από την παρατεταμένη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, την αδύναμη αύξηση των επενδύσεων και το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας.