Skip to main content

Θετική και η Γερμανία για επιμήκυνση των ελληνικών δανείων

Διατεθειμένη να συζητήσει τη διάρκεια των δανείων που συμφώνησε η Ελλάδα με την τρόικα, δηλώνει η Γερμανία δια στόματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διατεθειμένη να συζητήσει τη διάρκειατων δανείων που συμφώνησε η Ελλάδα μετην τρόικα, ως μέρος μιας συνολικής,μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση τωνπροβλημάτων χρέους στην Ευρωζώνη,δηλώνει η Γερμανία δια στόματος τουυπουργού Οικονομικών της χώρας ΒόλφγκανγκΣόιμπλε.


«Είμαστε διατεθειμένοι - όπως έχουμε συμφωνήσει στο τέλος του περασμένου έτους - να εξετάσουμε ακόμη μία φορά τις προθεσμίες αποπληρωμής για την Ελλάδα που έχουν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των διαφορετικών προθεσμιών που συμφωνήθηκαν για την Ιρλανδία, να εξεταστεί η ανάλογη προσαρμογή τους», πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει «πέρα από τις ειλημμένες ήδη αποφάσεις», αλλά προϋπόθεση για αυτό είναι ότι «και οι άλλοι θα τηρούν όσα έχουν συμφωνηθεί και εν ανάγκη θα κάνουν και ένα βήμα παραπέρα».

Τέλος, τόνισε ότι τα κράτη μέλητης ευρωζώνης σκοπεύουν να καταλήξουνσε μια συνολική λύση το Μάρτιο, ωστόσοχαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις συζητήσειςπου αναφέρονται στην ανάγκη να βελτιωθείτο προσωρινό ταμείου στήριξης.