Skip to main content

Θετικά τα πρώτα μηνύματα για τον τουρισμό

Αισιόδοξος ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από πέρυσι, εμφανίσθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Αισιόδοξος ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από πέρυσι, εμφανίσθηκε σήμερα με δηλώσεις του από τα Χανιά ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλανος.

«Δεν θέλω να κάνω ακόμα κάποια εκτίμηση, γιατί νομίζω τα πράγματα είναι πάρα πολύ ρευστά. Η πραγματικότητα είναι ότι καθώς βγαίνουν ειδήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες δεν είναι αναγκαστικά κολακευτικές για μας, ανησυχούμε ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Παρόλα αυτά διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία διότι αρκετά από τα μηνύματα που έχουμε είναι θετικά και αν διατηρηθούν νομίζω ότι θα έχουμε μια καλύτερη τουριστική περίοδο από ό,τι είχαμε πέρυσι», σημείωσε.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται, ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας.

«Η δουλειά η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή, γίνεται με ελάχιστα μέσα, αλλά χρησιμοποιούμε ότι έχουμε στη διάθεση μας, όπως είναι, για παράδειγμα, το ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά δρώμενα στην Ελλάδα, για να τραβήξουμε κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα και φυσικά την Κρήτη», εξήγησε.

Ο Π. Γερουλάνος ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, όπου τόνισε την ανάγκη ανάδειξης των συλλογών που υπάρχουν σε αυτό.