Skip to main content

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό έστειλε από τη ΔΕΘ η Κουντουρά

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού έκανε λόγο για αύξηση της τουριστικής κίνησης και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Για θετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών φέτος μίλησε από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Κατά το επίσημο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην αύξηση των τουριστών από το άνοιγμα νέων αγορών.

Επίσης, παρουσίασε το νομοθετικό έργο που έχει υλοποιήσει το υπουργείο για την επίλυση προβλημάτων των επιμέρους κλάδων της τουριστικής αγοράς, αναφέροντας επίσης τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και της αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, των διασυνοριακών προγραμμάτων INTERREG, καθώς και της  προώθησης τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης.  

«Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη -ποσοτική και ποιοτική- του ελληνικού τουρισμού, και να δίνουμε την ώθηση στην τουριστική αγορά να εξερευνήσει τις θετικές προοπτικές στην επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα φέρει οφέλη στις τοπικές οικονομίες, στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην εθνική μας ανάπτυξη», δήλωσε η κα Κουντουρά.

 «Με κάθε αγορά που ανοίγουμε, με κάθε νέο τουριστικό προορισμό που αναπτύσσουμε δημιουργούμε άμεσα και σταθερά έσοδα», επισήμανε και τόνισε το ρόλο των Επιμελητήριων, των θεσμικών φορέων και των εκπροσώπων των αναπτυξιακών και παραγωγικών κλάδων στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, η κα Κουντουρά και ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης παρέστησαν στο περίπτερο του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και επισκέφθηκαν περίπτερα φορέων που συμμετέχουν στην Έκθεση, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και την υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.