Skip to main content

Θεσσσαλονίκη: Ισχυροί άνεμοι και χιονιάς πάγωσαν τα φορτία στο λιμάνι

Επί έξι ημέρες υπάρχουν πλοία που περιμένουν να ξεφορτωθούν εμπορεύματα. Δεν λειτουργεί σήμερα το ΣΕΜΠΟ για την εκφόρτωση containers.

Η παρατεταμένη κακοκαιρία χτύπησε και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλοία που περιμένουν ως και έξι ημέρες για να ξεφορτώσουν είτε containers, είτε συμβατικά φορτία.

Για τις καθυστερήσεις στις εκφορτώσεις/φορτώσεις εμπορευμάτων, ευθυνόταν αρχικά οι πολλοί ισχυροί άνεμοι που δεν επέτρεπαν να λειτουργήσουν οι γερανογέφυρες για να σηκώσουν τα containers ενώ από εχθές, η μορφή των προβλημάτων άλλαξε και συνδέεται με την συγκέντρωση χιονιού και πάγου στο Λιμάνι, επειδή δεν φρόντισε ο Δήμος, όπως και έπρεπε, να ρίξει με αλατιέρες αλάτι στο ΣΕΜΠΟ και τα κρηπιδώματα. Έτσι, μέχρι εχθές δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν οι γερανοί και από εχθές έγινε προβληματική η κίνηση των carriers και των περονοφόρων.

Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Κώστας Μέλλιος είπε ότι εχθές, κάνοντας χρήση του αποθέματος αλατιού που υπήρχε σε αποθήκη πελάτη, έγινε ότι ήταν δυνατόν για να γίνουν κάποιες εκφορτώσεις. Σήμερα όμως το ΣΕΜΠΟ, δεν δούλεψε επειδή η συγκέντρωση και το πάγωμα του χιονιού έκαναν τις συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες. Πέραν αυτού, οι περισσότεροι εργαζόμενοι, δεν πήγαν στο Λιμάνι γιατί υπάρχουν προβλήματα στη μετακίνηση στην πόλη.

Παρά το ψύχος, το συγκεντρωμένο χιόνι και το μειωμένο προσωπικό, σήμερα γίνονται κάποιες φορτοεκφορτώσεις συμβατικών εμπορευμάτων στο λιμάνι.