Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Τι λέει ο διευθυντής του σχολείου της μαθήτριας με διαβήτη

Ο διευθυντής χαρακτήρισε ψευδή και κακόβουλα τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία λένε ότι καθηγήτρια πέταξε έξω από την τάξη μαθήτρια.

«Δεν υπήρξε καμία απαγόρευση, παρά μόνο μία σύσταση» απαντά ο διευθυντής του σχολείου της Θεσσαλονίκης, όπου καθηγήτρια φέρεται να ανάγκασε 16χρονη διαβητική μαθήτρια να αποχωρήσει από την τάξη προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου Χρήστος Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), καθώς και ότι προτίθεται να απαντήσει στα ζητήματα που θέτει η Ομοσπονδία.

Χαρακτήρισε δε «ψευδή και κακόβουλα» δημοσιεύματα στο διαδίκτυο εκείνα «τα οποία λένε ότι καθηγήτρια πέταξε έξω από την τάξη μαθήτρια», όπως και την αναφορά στην καταγγελία της μητέρας ότι ειπώθηκε πως «η χορήγηση της ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά».

«Η καθηγήτρια -το ξέρω και από την ίδια αλλά και το επιβεβαίωσα από μαρτυρίες των μαθητών- σε καμία περίπτωση δεν απαίτησε από τη μαθήτρια να βγει έξω, της είπε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει έξω τη μέτρηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε σχετικό με ναρκωτικά, το διασταύρωσα από τους μαθητές, τους οποίους κάλεσα και ρώτησα έναν - έναν, χωριστά. Δεν έγινε τίποτε το σπουδαίο, παρά μόνο μία σύσταση στη μαθήτρια, επειδή έκανε τη μέτρηση με τρόπο επιδεικτικό» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι και πριν από το επίμαχο περιστατικό η γενικότερη συμπεριφορά τής εν λόγω μαθήτριας μέσα στην τάξη δεν υπήρξε σωστή, καθώς και ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα με άλλους μαθητές, οι οποίοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

«Δεν το απαγορεύσαμε σε καμία περίπτωση να κάνει την ένεση μέσα στην τάξη, ούτε εγώ, ούτε η καθηγήτριά της, η άποψή μας είναι ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνει έξω από την τάξη. Δεν είναι το μόνο παιδί με την πάθηση αυτή. Είχαμε και άλλα παιδιά στο παρελθόν και φέτος στην Α' Λυκείου υπάρχει μαθητής με την ίδια πάθηση και δεν έχουμε κανένα ζήτημα μαζί του» είπε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η μαθήτρια, μετά την καταγγελία, συνεχίζει να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα και να κάνει τις μετρήσεις σακχάρου μέσα στην τάξη, «πιο διακριτικά, όμως, χωρίς να επιζητεί την προσοχή των συμμαθητών και καθηγητών της».