Skip to main content

Θεσσαλονικιός φίλος του Τσίπρα διορίστηκε ως σύμβουλός του

Αδιόριστος εκπαιδευτικός, αντιρησσίας συνείδησης και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, δορίστηκε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα δορίστηκε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Μακεδονία, διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.



Όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 02-1-2016.

Οπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται στο βιογραφικό του, ο Νίκος Καρανίκας είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκε το ’69, σχολείο πήγε, γράμματα έμαθε, όπως τον προέτρεπαν οι γονείς του για να γίνει άνθρωπος, όπως λέει ο ίδιος. «Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα».

Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του:

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς ( E΄ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».