Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Racing ART σε πίστα καρτ στην πλατεία Αριστοτέλους (vid)

H oμάδα ART του ΑΠΘ ξεναγεί το κοινό της Θεσσαλονίκης στην αγωνιστική οδήγηση με μονοθέσιο, με το βραβευμένο όχημα ART-14.

Από τις 11 το πρωί, η ομάδα Aristotle Racing Team (ART) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους και ξεναγεί μεγάλους αλλά και μικρούς, στον κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης με μονοθέσιο, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

Μέχρι τις 8 το βράδυ ανά μία ώρα  το μονοθέσιο κάνει τον γύρο της πίστας που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δυστυχώς εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων δεν θα παραστεί στο event ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας, Βασίλης Ορφανός (Rally Dakar-2003 Winner), ο οποίος θα πραγματοποιούσε ζωντανή επίδειξη με τη μηχανή του εντός της πίστας.

Η διοργάνωση γίνεται για δεύτερη χρονιά με τίτλο 2o Thessaloniki Formula Show. Στην εκδήλωση παρουσιάζεται το ανανεωμένο μονοθέσιο ART-14, με το οποίο η ομάδα του ΑΠΘ απέσπασε βραβεία και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το 2015 η ομάδα ART κατέλαβε τη 2η θέση στο Class 3 (παρουσίαση σχεδίων και κατασκευασμένων κομματιών του μονοθέσιου) στον διαγωνισμό της Ιταλίας και την 36η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 528 ομάδες, στην συνολική κατάταξη.

Τον Νοέμβριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία της, η ομάδα ART σχεδιάζει μία επετειακή εκδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιάσει και τα πέντε μονοθέσιά της, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ.