Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπεύθυνος επικοινωνίας εθνικιστικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε για το χρυσαυγίτικο ντου στην Καλαμαριά

Ο ένας από τους έξι είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης στην ιστοσελίδα της οποίας είχε αναρτηθεί το αρχικό βίντεο

Πέντε άνδρες και μία γυναίκα ταυτοποιήθηκαν από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εισβολή στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία Σεργκέι Αντρέεφσκι στην Καλαμαριά, τέλη Απριλίου. Μάλιστα, ένας εκ των οποίων είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εθνικιστικής οργάνωσης στην ιστοσελίδα της οποίας είχε αναρτηθεί το αρχικό βίντεο. 

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα έξι από το χρυσαυγίτικο ντου σε έκθεση στην Καλαμαριά

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, πέντε από τους έξι, από κοινού με πέντε ήδη ταυτοποιημένα άτομα και τρεις ακόμη συνεργούς, ενεργώντας -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ- ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος που αναφέρεται παραπάνω, εμφαίνεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, οργάνωσης νεολαίας κινήματος με εθνικιστικό χαρακτήρα, στο διαδικτυακό χώρο της οποίας αναρτήθηκε άρθρο σχετικά με την εν λόγω επίθεση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν αποτυπώσει σε οπτικό και ηχητικό υλικό την ενέργειά  τους, κάνοντας χρήση ειδικού φίλτρου, προκειμένου να μην υπάρχει ευκρίνεια των χαρακτηριστικών των προσώπων τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων.