Skip to main content

Θεσσαλονίκη, η Πόλη του Ποτέ: Ποδηλατικό Καρναβάλι στη Ξεύξιδος

Η παρέλαση του 8ου Ποδηλατικού Καρναβαλιού θα ξεκινήσει αύριο στις 18:00 από την οδό Ζεύξιδος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:00, στον Πεζόδρομο Ζεύξιδος στη Θεσσαλονίκη, το Ποδηλατικό Καρναβάλι.

Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι παντρεύεται η παράδοση του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ποδηλατική, περιβαλλοντική και κοινωνική δράση, στην οποία πραγματοποιείται παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

Μετά την παρέλαση ακολουθεί γιορτή για όλη την πόλη, στον Πεζόδρομο Ζεύξιδος, με πολύ μουσική, χορό, προβολές, δρώμενα, και άλλες εκπλήξεις. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες και όλους, ενώ για τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν μοναδικές προσφορές.

«Θεσσαλονίκη, η Πόλη του "Ποτέ". Σε αυτή την πόλη ζούμε, ποδηλατούμε, ονειρευόμαστε. Όμως απέχει πολύ από την πόλη που φανταζόμαστε και πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε», αναφέρουν οι Ποδηλάτ(ισσ)ες του φετινού Καρναβαλιού.

Για αυτό αποφάσισαν ότι στο φετινό, 8ο Ποδηλατικό Καρναβάλι μπορούν να ξυπνήσουν την πόλη του Ποτέ από τον βαθύ της λήθαργο, (δι)εγείροντας τις/τους κατοίκους της με τα ξόρκια τους για να αναλάβουν δράση. Σκοπός τους: να μεταμορφώσουν για μία μέρα και για μία νύχτα την πόλη του "Ποτέ", στην πόλη που θα θέλαμε να ήταν η Θεσσαλονίκη!

Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ξεχυνόμαστε με τα ποδήλατά μας στους δρόμους της ακίνητης πόλης του Ποτέ και "ζωντανεύουμε" όσους συναντάμε στο δρόμο μας, προσκαλώντας τους να ανέβουν στα ποδήλατά τους και να μας ακολουθήσουν στη μεταμόρφωση της πόλης μας.