Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παίρνουν ξανά μπρος οι εργασίες στον κόμβο Κ16

Οι εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο Κ16 αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, όπως προκύπτει από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες στο έργο κατασκευής του κόμβου Κ16, της λεγόμενης ανισόπεδης οδού σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων με το Καλοχώρι και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία του κόμβου, που θεωρείται μεγάλο συγκοινωνιακό έργο, εκτιμάται ότι θα μειώσει πολύ σημαντικά το χρόνο μετακίνησης των οχημάτων στη δυτική πλευρά της πόλης. Ωστόσο, οι εργασίες είχαν σταματήσει εντός του καλοκαιριού λόγω των προβλημάτων στις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ.

Ύστερα από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα για το θέμα στο Δήμο Δέλτα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι εργασίες θα ξαναξεκινήσουν τις επόμενες μέρες.

"Είχε υποβάλει αίτηση διακοπής ο ανάδοχος. Αυτή τη στιγμή έχουν πληρωθεί κάποιοι λογαριασμοί και ξεκινά πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα" σχολίασε και ανέφερε ότι "καρκινοβατεί το έργο της σύνδεσης της ΠΑΘΕ με το λιμάνι και πρέπει να προχωρήσει".

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή της διαχειριστικής αρχής που είναι υπεύθυνη για το "τι μέλλει γενέσθαι".

Εμφανίστηκε, πάντως, αρκετά βέβαιος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2016.