Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση για παρεμπόριο από ΕΛΑΣ και δημοτική αστυνομία - Δύο συλλήψεις, χιλιάδες κατασχέσεις προϊόντων

Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση κατά του παρεμπορίου σήμερα το πρωί στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης

Από τη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης ξεκίνησαν σήμερα οι επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου στη Θεσσαλονίκη.

Άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας υπό την εποπτεία της ΔΙΜΕΑ πήγαν στη λαϊκή αγορά στη δυτική Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν ελέγχους.

Διαβάστε - Αγγελούδης για επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στη Ξηροκρήνη: Κάθε Σάββατο θα υπάρχει αστυνόμευση

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις ενώ υποβλήθηκαν πέντε μηνύσεις κατ΄ αγνώστων. Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 είδη ρουχισμού και μεγάλες ποσότητες βιομηχανικά είδη και τρόφιμα.

Στις 15 Ιανουαρίου, όπως είχε γράψει η Voria.gr είχε πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης σύσκεψη μεταξύ του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Δημοτικών Κοινοτήτων Κώστα Τσιαπακίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευάγγελου Μουρτζινού και του Επικεφαλής του Γραφείου Αστυνόμευσης Θανάση Τζιώλη.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Ξεκινά σαφάρι ελέγχων για το παρεμπόριο από Δημοτική Αστυνομία και ΕΛΑΣ

Οι επιχειρήσεις από τα μικτά κλιμάκια συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές.

Τότε αποφασίστηκε οι δράσεις, από τα μεικτά κλιμάκια δημοτικής και ελληνικής αστυνομίας υπό την εποπτεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), να επικεντρωθούν αυτό το διάστημα, κυρίως σε λαϊκές αγορές και σε θύλακες παρεμπορίου.

Το θέμα του παρεμπορίου είχε βρεθεί στο επίκεντρο συνάντηση που είχε ο νέος αντιδήμαρχος με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης. Ο κ. Τσιαπακίδης είχε ακούσει τα παράπονα των εμπόρων και παραγωγών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις μεγάλες λαϊκές αγορές όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο με τους παράνομους πωλητές να τοποθετούν τους πάγκους τους στις παρυφές και περιμετρικά των αγορών.