Skip to main content

Βουλευτής της ΧΑ ξυλοκοπήθηκε στη συγκέντρωση των Ποντίων (video)

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δέχθηκε επίθεση από μερίδα συγκεντρωμένων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον βουλευτή Κιλκίς της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Χατζησάββα, ο οποίος βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που έκανε δηλώσεις δέχθηκε φραστική και σωματική επίθεση από μερίδα των συγκεντρωμένων, στον απόηχο της τραμπούκικης επίθεσης σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, στο Σύνταγμα, από μέλη που φέρονται να πρόσκεινται στη Χρυση Αυγή. Μερίδα των συγκεντρωμένων επιχείρησε να απομακρύνει τους Χρυσαυγίτες από τη συγκέντρωση (εκεί βρέθηκε και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος), καθώς οι Πόντιοι θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να καπηλευτεί ξανά τη διαμαρτυρία τους, αλλά η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε, με χτυπήματα κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος ανταπέδωσε κάποια από τα χτυπήματα.

Νωρίτερα, ο κ. Χατζησάββας, στις δηλώσεις του, είχε αποδοκιμάσει τα σωματεία των Ποντίων, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζουν τους Πόντιους.

Να σημειωθεί ότι οι ποντιακές οργανώσεις είχαν διαμηνήσει στα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι δεν επιθυμούν την παρουσία τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Δείτε τα βίντεο: