Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βγαίνουν σήμερα απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφάλειας

Σε κλίμα έντασης η συνάντηση Μπουτάρη με τους εργαζόμενους - Μέχρι αύριο το πρωί με προσωπικό ασφαλείας τα απορριμματοφόρα και... βλέπουμε

Χωρίς οριστική λύση ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τους συμβασιούχους και τους μόνιμους εργαζόμενους στην καθαριότητα, για την αποκομιδή των σκουπιδιών που πλημμυρίζουν τα τελευταία 24ωρα τους δρόμους της πόλης.

Από τη συνάντηση, που διεξήχθη σε κλίμα έντασης μεταξύ των παρευρισκομένων, μπορεί να μη βγήκε λευκός καπνός, ωστόσο έγινε ένα θετικό βήμα. Κι αυτό γιατί ανακοινώθηκε ότι σήμερα και αύριο το πρωί θα βγουν στους δρόμους απορριμματοφόρα (17 απόψε και 27 το πρωί), με προσωπικό ασφαλείας. 

Ανάλογα με την εικόνα που θα επικρατεί στην πόλη, μετά την έξοδο αυτού του περιορισμένου αριθμού απορριμματοφόρων, ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως είπε, θα αποφασίσει την κατακύρωση ή την απόσυρση του διαγωνισμού ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί «τρεις ή τέσσερις» προσφορές.

Από την πλευρά της, ερωτηθείσα σχετικά με το σχόλιο του δημάρχου περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ, η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι υποκινούνται από την ανάγκη τους.