Skip to main content

«Τσίμπησαν» online shop της Β. Ελλάδας για μαύρα έσοδα 250.000 ευρώ

Τη μη έκδοση 6.941 αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 247.284 ευρώ ανακάλυψε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Τη μη έκδοση 6.941 αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 247.284 ευρώ, ανακάλυψε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στη διάρκεια ελέγχου επιχείρησης της Βόρειας Ελλάδας που πουλάει ενδύματα μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον έλεγχο, η επιχείρηση δεν απέδωσε ακόμα Φόρο Προστιθέμενης Αξίας 47.114 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, οι οποίες διενήργησαν από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 11 Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν παραβάσεις και σε άλλες επιχειρήσεις.

Αναλυτικά:

- Σε επιχείρηση εμπορίας φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε μία παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
- Σε επιχείρηση εμπορίας οπωρολαχανικών, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
- Σε εταιρία χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο παραβάσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
- Σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο παραβάσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
- Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου κρέατος, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.