Skip to main content

Τέμπη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - 15.000 άτομα στις πορείες, λέει η ΕΛΑΣ

Κατασχέθηκαν δύο σακίδια πλάτης, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις από υπαλλήλους του ΑΠΘ και περιείχαν 16 μολότοφ

Περίπου 15.000 άτομα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη, για τον ένα χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, ομάδες ατόμων αποκόπηκαν από το πλήθος και προέβησαν σε ρίψη μολότοφ, πετρών, πυρσών και φωτοβολίδων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτήρια.

Διαβάστε - Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τα Τέμπη (φωτο+vid)

Συνολικά κατά την εκδήλωση των αστυνομικών μέτρων, έγιναν 4 προσαγωγές, από τις οποίες 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Πρωινές ώρες σήμερα (28-02-2024), στο πλαίσιο εξαγγελθείσας 24ωρης Γενικής Απεργίας για τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες όπου συμμετείχαν περίπου 15.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, ομάδες ατόμων αποκόπηκαν από το πλήθος και προέβησαν σε ρίψη μολότοφ, πετρών, πυρσών και φωτοβολίδων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτήρια.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά κατά την εκδήλωση των αστυνομικών μέτρων, έγιναν 4 προσαγωγές, από τις οποίες 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν και δύο σακίδια πλάτης, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις από υπαλλήλους πανεπιστημίου και περιείχαν 16 συνολικά αυτοσχέδιες εμπρηστικές - εκρηκτικές κατασκευές (μολότοφ).