Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τουρνουά Υδατοσφαίρισης στη μνήμη του Δ. Γραμματικόπουλου

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο με τη συμμετοχή ομάδων της Α2 Εθνικής κατηγορίας

Παρουσιάστηκε σήμερα ο προγραμματισμός του 1ου Τουρνουά Υδατοσφαίρισης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μνήμη του αθλητή και παράγοντα, Δημήτρη Γραμματικόπουλου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο με τη συμμετοχή ομάδων της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ενώ η διοργάνωση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και των αθλητικών συλλόγων ΑΣ ΑΡΗΣ, Ν.Ο. Πατρών και Γ. Σ. Περιστερίου.

Ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, αφού τόνισε ότι προτίθεται να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του Αντιδημάρχου, Γιώργου Δημαρέλου, με στόχο την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ανάλογες οργανώσεις, δήλωσε: «Επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τον υγρό στίβο, τα ναυταθλητικά αγωνίσματα και φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός το τουρνουά υδατοσφαίρισης».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις σημαντικές συμμετοχές των ομάδων της Α2 Εθνικής κατηγορίας, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αφιερώνεται στον αδικοχαμένο αθλητή της υδατοσφαίρισης, Δημήτρη Γραμματικόπουλο ο οποίος έφυγε από την ζωή, μετά από τροχαίο δυστύχημα, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

O πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, Λεωνίδας Αθανασιάδης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Άρης, Πασχάλης Καραγιάννης, επισήμαναν από κοινού την σπουδαιότητα της δημιουργίας τουρνουά υδατοσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που δείχνει ότι κάτι αλλάζει στην πόλη σχετικά με  τον υγρό στίβο και την υδατοσφαίριση και εξέφρασαν την επιθυμία να διατηρηθεί αυτό και στα επόμενα χρόνια με τις δύο ομάδες να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να διακριθούν στην Α2 κατηγορία.

Οι δύο παράγοντες ευχαρίστησαν τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος  από την πρώτη στιγμή έχει δείξει έμπρακτα την υποστήριξη του σε αυτή την προσπάθεια, σχολιάζοντας ότι η στήριξη αυτή γίνεται σημαντικότερη καθώς απουσιάζουν οι κρατικές επιχορηγήσεις.

«Στόχος μας είναι να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή των νέων ανθρώπων, να δημιουργήσουμε μια θετική εικόνα προς τα παιδιά και τους εφήβους που στελεχώνουν τα τμήματα των αθλημάτων νερού, όπως επίσης να προσελκύσουμε νέους αθλητές στις πισίνες» επισήμανε ο  πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, Λεωνίδας Αθανασιάδης.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Άρης, Πασχάλης Καραγιάννης, υπογράμμισε: «Τα τουρνουά βοηθούν να γίνει δημοφιλές το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Είναι άδικο να μένει το πόλο ένα βήμα πίσω σε μια πόλη που διαθέτει το μεγαλύτερο θαλάσσιο μέτωπο».