Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τόνοι τροφίμων και άλλα είδη μοιράστηκαν σε απόρους

Η επιτυχημένη διαδικασία ανέδειξε το σωστό συντονισμό που προηγήθηκε, περιμένουμε περισσότερους ανθρώπους στην επόμενη διανομή, τόνισε η Καλυψώ Γούλα.

Τη δεύτερη διανομή τροφίμων, φρούτων, λαχανικών, βρεφικών ειδών και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, πραγματοποίησε χθες, η Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης-Ανατολικό Τμήμα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Συνολικά  διατέθηκαν στους ωφελούμενους του προγράμματος 53 τόνοι ειδών παντοπωλείου (φασόλια, φακές, ζάχαρη και μακαρόνια), 16.743 λίτρα ελαιόλαδο, 8.371 κοτόπουλα, 80 τόνοι φρούτα και λαχανικά, βρεφικά είδη (πάνες, κρέμες και γάλατα) και είδη βασικής υλικής συνδρομής (σαμπουάν, οδοντόκρεμες και καθαριστικά χώρου).

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, οι ωφελούμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης που προσήλθαν στο  Περίπτερο  16 της ΔΕΘ, ήταν περισσότεροι από όσους είχαν ανταποκριθεί στην 1η δράση διανομής που πραγματοποιήθηκε. «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναδεικνύοντας το σωστό συντονισμό που προηγήθηκε, ωστόσο περιμένουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην επόμενη διανομή» τονίζει η Αντιδήμαρχος, η οποία εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και Καθαριότητας, των Δημοτικών Κοινοτήτων και στη Δημοτική Αστυνομία.

Στην Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης-Ανατολικό Τμήμα,  Διαχειριστής είναι ο   Δήμος Θεσσαλονίκης και Εταίροι, ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Θερμαϊκού, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής  Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), τα Παιδικά Χωριά SOS  και ο Σύλλογος  Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσσαλονίκης «Η ΤΡΙΑΙΝΑ».