Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα των συναντήσεων Τσίπρα με Βούτσιτς-Μπορίσοφ

Το πρόγραμμα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας και της Τριμερούςς Συνάντησης Κορυφής που θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοφ στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας αλλά και της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου θα ξεκινήσουν περί τις 10.00 π.μ. με τη συμμετοχή των Τσίπρα και Βούτσιτς και υπουργών από τις δύο χώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι κκ Τσίπρας και Βούτσιτς θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Έπειτα, περίπου στις 16.30 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μουσικής τον κ. Μπορίσοφ, και θα ακολουθήσει Τριμερής Συνάντηση Κορυφής μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών και του Προέδρου της Σερβίας, κ. Βούτσιτς.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις των τριών ηγετών προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι αργότερα την ίδια ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραστεί στην αναγόρευση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, στις 20:00, και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής.

Τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη των τριών ηγετών αλλά και του προέδρου της Κομισιόν, κ. Γιούνκερ, στην πόλη αναμένεται να είναι δρακόντεια.