Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το φυσικό αέριο πάει Λαγκαδά από Οκτώβριο

Σε πρώτη φάση θα συνδεθεί η πόλη του Λαγκαδά, ενώ όλη η περιοχή θα καλυφθεί σε βάθος πενταετίας. Άμεσα οι αιτήσεις σύνδεσης...

Από τον ερχόμενο Οκτώβριο το φυσικό αέριο φτάνει και στον Λαγκαδά. Σε ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης, ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας, ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου μέσα στην πόλη του Λαγκαδά θα αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2017.

Μάλιστα ο κ. Μπακούρας και ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης δικτύου της εταιρίας, Μιχάλης Στεργίπουλος, ανακοινώνοντας το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, είπαν ότι τα πρώτα 6 χλμ. του νέου δικτύου θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο και θα ακολουθήσει η κατασκευή άλλων 16 χλμ., ώστε σε βάθος πενταετίας να καλυφθεί όλη η περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, η πόλη επιλέχτηκε από την εταιρία βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (πληθυσμός, μήκος οδών, επαγγελματική δραστηριότητα) ως η πρώτη περιοχή κατασκευής του νέου δικτύου φυσικού αερίου και θα ακολουθήσει η επέκτασή του σε όλο το δήμο.

Επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρία θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, σε συνεργασία με το δήμο, ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τις λεπτομέρειες του έργου και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για συνδέσεις, η οποία θα αρχίσει άμεσα.