Skip to main content

«Πυροβόλησα τον Κουλιούφα γιατί δεν μου επέστρεψε 1.250 ευρώ»

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορείται ο 76χρονος που πυροβόλησε τον δικηγόρο στο γραφείο του - Την Τρίτη η απολογία

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και για παράβαση νόμου περί όπλων άσκησε η εισαγγελέας Εμμ. Κετσιατζή, σε βάρος του 76χρονου συνταξιούχου που πυροβόλησε χθες εν ψυχρώ και τραυμάτισε τον δικηγόρο Άδωνι Κουλιούφα, στο γραφείο του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή από τον οποίον ζήτησε και πήρε προθεσμία για το πρωί Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Κατά την παραμονή του στο γραφείο της εισαγγελέως ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος του ΙΚΑ και οικογενειάρχης, φέρεται ότι παραδέχθηκε την πράξη του λέγοντας ότι η αιτία σχετίζεται με υπόθεση που χειριζόταν ο δικηγόρος και αφορούσε  διαφορά για ένα ακίνητο με τα αδέλφια του.

Για τη σκηνή του εγκλήματος, ο ίδιος ανέφερε ότι όταν πήγε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, το θύμα τού είπε ότι δεν θα αναλάβει περαιτέρω την υπόθεση και ότι παραιτείται από αυτήν.

Τότε ο κατηγορούμενος ζήτησε από το θύμα να του επιστρέψει ποσό ύψους 1.250 ευρώ που κατέβαλε για την παράσταση του δικηγόρου στη δίκη. Ο δικηγόρος αρνήθηκε και, ακολούθως, ο 76χρονος έβγαλε το πιστόλι, που αποτελεί κειμήλιο, όπως είπε, και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια ασκούμενων δικηγόρων και άλλων παρευρισκομένων.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία παραμένει ανοικτή γιατί ενδέχεται να αλλάξει η κατηγορία ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του θύματος.