Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι υποστηρίζουν οι δύο φερόμενοι ως πράκτορες της πΓΔΜ

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δήλωσαν στον εισαγγελέα Εφετών ότι δεν επιθυμούν την έκδοσή τους γιατί φοβούνται.

Αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας οι δύο υπήκοοι της πΓΔΜ που συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη γειτονική χώρα. Σημειώνεται ότι σε βάρος τους εκδόθηκε Ερυθρά Αγγελία της Interpol για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην πΓΔΜ.

Οι δύο άνδρες, 51 και 35 ετών, που οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της πΓΔΜ, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι αρχές της γείτονος. Υποστήριξαν ότι είναι απλοί υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόνισαν πως δεν επιθυμούν την έκδοσή τους, γιατί «φοβούνται».

Σήμερα, εξάλλου, οδηγήθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για το αδίκημα της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω έλλειψης διερμηνέα. Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε για την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.