Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Θα έριχναν στην αγορά παραχαραγμένα 50ευρα

Κατασχέθηκαν παραχαραγμένα νομίσματα των 50 ευρώ που θα χρησιμοποιούνταν σε συναλλαγές, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους

Συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές δύο αλλοδαποί, από τη Λιθουανία, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Χθες το πρωί διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος προέβη σε αγορά προϊόντων από περίπτερο, προσκομίζοντας ως γνήσιο, παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, τόσο σε όχημα που είχε ενοικιάσει, όσο και στην κατοχή του, 24 παραχαραγμένα νομίσματα των 50 ευρώ  και το συνολικό χρηματικό ποσό των 900 ευρώ περίπου.

 Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί από τον 25χρονο συνεργό του παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να τα θέσει σε κυκλοφορία και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που θα λάμβανε ως ρέστα, έπειτα από σχετικές συναλλαγές.

Χθες βράδυ αστυνομικοί εντόπισαν τον 25χρονο συνεργό και έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του σε περιοχή της Λάρισας, κατέσχεσαν 8 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, ως προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.