Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες, όπως καταγγέλλεται, μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια

Σε τετράωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο κινητοποίησης προχωρούν την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), αύριο στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια.

«Οι μετακινήσεις είναι μία χρόνια κατάσταση, έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας και οδηγούν σε αφόρητες συνθήκες τους γιατρούς του ΕΣΥ, ιδίως σε αυτήν την φάση που η αναμενόμενη έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων έχει φτάσει τα νοσοκομεία στο κόκκινο» σημειώνει η ΕΝΙΘ.

Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας το ΔΣ της ΕΝΙΘ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Τρίτη από τις 08:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι για τους γιατρούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού Θεσσαλονίκης.