Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμα έξι από το χρυσαυγίτικο ντου σε έκθεση στην Καλαμαριά

Ήδη είχαν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα -τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα- και έτσι, ώς τώρα οι αρχές έχουν φθάσει στα ίχνη 11 ατόμων

Ακόμα έξι άτομα ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές για την εισβολή στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία Σεργκέι Αντρέεφσκι στην Καλαμαριά, τέλη Απριλίου.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Ντου Χρυσαυγιτών σε έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη στην Καλαμαριά (vid)

Ήδη είχαν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα -τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα- και έτσι, ώς τώρα οι αρχές έχουν φθάσει στα ίχνη 11 ατόμων.

Δείτε - Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ταυτοποιήθηκαν για το χρυσαυγίτικο ντου σε έκθεση στην Καλαμαριά

Υπενθυμίζεται ότι σε βίντεο που είχε ανεβάσει η Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο διακρίνεται ομάδα ατόμων στον χώρο με καλυμμένα πρόσωπα, τοποθετώντας μάλιστα κορδέλες και σκορπώντας φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο και αναγκάζοντας τον ίδιο τον καλλιτέχνη «να σπεύσει αυτοβούλως μαζί με τους Σκοπιανούς υπαλλήλους να κατεβάσει τα έργα και το σχετικό διαφημιστικό υλικό».

Η ομάδα των ακροδεξιών είχε μιλήσει σε έντονο τόνο στα αγγλικά στον καλλιτέχνη με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να απομακρύνουν τα έργα του από τον χώρο. «Τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας σφράγισαν συμβολικά τον χώρο τοιχοκολλώντας παράλληλα αφίσες που ενημερώνουν τους κατοίκους για το ποιόν των διοργανωτών αλλά και για την απαράδεκτη ανοχή του δημάρχου της περιοχής», αναφέρεται στην ενημέρωσή τους.