Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα καλέσματα για κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ (vid)

Μέσω σποτ που δημοσίευσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε συγκέντρωση στις 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Κάλεσμα για κινητοποίηση στα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης απηύθυνε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Μέσω σποτ που δημοσίευσε το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

«Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα. Για αυξήσεις στους μισθούς. Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σποτ του ΠΑΜΕ.

Δείτε το σποτ:

Ακόμη, κάλεσμα για κινητοποιήσεις εκείνες τις ημέρες είχε απευθύνει και η ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας από τις 08:00 έως τις 15:00 για τα σωματεία-μέλη της, στην Κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή η πορεία θα εκκινήσει 08:00 από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, θα διέλθει από υγειονομικές μονάδες και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. «Καλύπτουμε για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλους τους συμβασιούχους υπαλλήλους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας». Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα, στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Στο διεκδικητικό πλαίσιο είναι η ένταξη στα ΒΑΕ, η άρση των αναστολών, οι αυξήσεις μισθών, η μονιμοποίηση συμβασιούχων, η εκδίωξη των εργολάβων, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, να χαρακτηριστεί η επαγγελματική νόσος σαν εργατικό ατύχημα και να ισχυροποιηθεί η δημόσια υγεία-πρόνοια», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή της σχετικά.