Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα αποτελέσματα της εκδήλωσης «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκπαιδευτική εκδήλωση του Marketing Club στο πλαίσιο του Money Show. Ποια είναι τα συμπεράσματα.

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πέρα από το προσδοκώμενο πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδήλωση του Marketing Club στο πλαίσιο του Money Show, στις 22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με ένα προκλητικό θέμα: «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι», η περίφημη μέθοδος RO για την αντιμετώπισή τους.

Tα συμπεράσματα της ημερίδας:

Πόσους ηλίθιους έχουμε καθημερινά στη ζωή μας; Πόσοι από αυτούς μας χαλάνε καθημερινά την προσωπική και επαγγελματική ζωή μας; Ποιοι φταίνε για όλα όσα βιώνουμε σήμερα ως κράτος; Η απάντηση που δίνεται συνήθως είναι: ΠΑΝΤΑ οι ΆΛΛΟΙ! Σύμφωνα με τον Δρ. Άγγελο Ροδαφηνό, το να αισθανόμαστε ότι περιβαλλόμαστε όμως συνέχεια από ηλιθίους είναι δείγμα δικής μας ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ. Πόσο συμμετέχουμε στα κακώς δρώμενα; Καταγγέλλουμε μη συμβατές ενέργειες, όπως προσπεράσεις φαναριών, κάπνισμα σε μη καπνίζοντες χώρους κ.λ.π.. Συμμετέχουμε μόνοι μας για να δώσουμε το προσωπικό παράδειγμα σε εθελοντικές ενέργειες τύπου καθαρίζουμε μία παραλία; Η μέθοδος RO καταρχήν αναφέρεται στην ικανότητα μας να γίνουμε ΕΕΠ (Επαγγελματίες Επιλυτές Προβλημάτων), να εξασκούμαστε διαρκώς σ΄αυτό και να το εξελίσσουμε. Η μέθοδος αναφέρεται σε δύο βασικές επιλογές όταν έχουμε ένα πρόβλημα: Μπορώ να κάνω κάτι, ή δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν δε μπορώ να κάνω κάτι, ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Αν μπορώ εξετάζω τους εξής παράγοντες: Εάν αλλάζει, το βαθμό προτεραιότητας, το σχέδιο ΔΡΑΣΗΣ. Αξίζει τον κόπο; Αξίζει τον κόπο πραγματικά να κάνουμε μικρές αλλαγές καθημερινά ώστε να ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ; Εντοπίζουμε σε ατομικό επίπεδο τελικά τι μας φταίει; Ελέγχουμε το περιβάλλον μας; Τα άτομα που συναναστρεφόμαστε; Τέλος ο Δρ. Ροδαφηνός μας παρέθεσε το δικό του μοντέλο ανάπτυξης: ΣΚΑΒΕ (Συνεχής Και Αδιάκοπη Βελτίωση του Εαυτού).