Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκινητικό γκραφίτι με τους Μιχάλη, Άλκη, Τόσκο και Νάσο σε σχολείο

Φιλοτεχνήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Συμβουλίου Νέων του δήμου Θέρμης και μαθητών του σχολείου

Ένα γκραφίτι κατά της οπαδικής βίας φιλοτεχνήθηκε στον εξωτερικό τοίχο του 2ου Γυμνασίου Θέρμης στο Νέο Ρύσιο, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου Νέων του δήμου Θέρμης και μαθητών του σχολείου που με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «θέλησαν να στείλουν ένα επίκαιρο μήνυμα κατά της οπαδικής βίας η οποία έχει εξαπλωθεί και εκτός γηπέδων, αφήνοντας πίσω της θύματα, νεαρά παιδιά».

Στο γκραφίτι το οποίο δημιούργησαν οι καλλιτέχνες και μαθητές HOS και WEMS, απεικονίζονται τα τελευταία θύματα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα, ο Μιχάλης, ο Άλκης, ο Τόσκο και ο Νάσος να παρακολουθούν πλέον από εκεί ψηλά την αγαπημένη τους ομάδα.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της δομής «Εις το Όνομα του Άλκη – In The Name Of Alkis», με την υποστήριξη και βοήθεια της αντιδημαρχίας Παιδείας του δήμου Θέρμης, της κοινότητας Νέου Ρυσίου, της ΔΕΠΠΑΘ και του Συμβουλίου Νέων δήμου Θέρμης.

Σε ανάρτησή του, στη σελίδα του στο facebook, το Συμβούλιο Νέων δήμου Θέρμης αναφέρει πως «ζητούμε από την κοινωνία και κυρίως τους νέους να σεβαστούν αυτό το καλλιτεχνικό δημιούργημα. Να μη βανδαλιστεί και όλοι μαζί να κάνουμε τον δήμο μας πιο όμορφο».