Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά του εργασιακού νομοσχεδίου (φωτο+vid)

Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα το οποίο, όπως υποστηρίζουν, έρχεται να διαλύσει κάθε εργασιακό κεκτημένο προς όφελος των εργοδοτών

Τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εκφράζουν αυτή την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου εργατικά συνδικάτα, σωματεία, ομοσπονδίες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στις μεταφορές, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται φοιτητές και συνταξιούχοι.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ζητούν την άμεση απόσυρση του αντεργατικού -όπως το χαρακτηρίζουν-νομοσχέδιο το οποίο, όπως λένε, έρχεται να συμπληρώσει τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη.

Image

Κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα το οποίο, όπως υποστηρίζουν, έρχεται να διαλύσει κάθε εργασιακό κεκτημένο προς όφελος των εργοδοτών.

Ζητούν την άμεση απόσυρσή του και διεκδικούν μεταξύ άλλων πενθήμερη 8ωρη εργασία, συλλογικές συμβάσεις εργασίας αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.

Image
Image