Skip to main content

Τhessaloniki Summit: Η βορειοελλαδική βιομηχανία προτείνει

Άνοιξε το διήμερο συνέδριο που θα δώσει τις προτάσεις της βορειοελλαδικής βιομηχανίας στη συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

"Τα προηγούμενα χρόνια, οι επιχειρήσεις, δώσαμε τιτάνιο αγώνα στη βόρειο Ελλάδα. Πλέον το πρόβλημα της συνέχισης της λειτουργίας και της ανάπτυξης των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, είναι πολυσύνθετο" είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς, τους βουλευτές και τους επιχειρηματίες που παρακολουθούν τις εργασίες του Thessaloniki Summit 2016.

H βορειοελλαδική βιομηχανία, με το Summit, ανοίγει από τη Θεσσαλονίκη την συζήτηση για την ανάπτυξη και όπως είπε ο κ. Σαββάκης, ο ΣΒΒΕ θα συνθέσει τις απόψεις που θα καταγραφούν προκειμένου να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ο Σύνδεσμος θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την πραγματοποίηση επενδύσεων σε κάθε τομέα της οικονομίας.

Στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε η υφυπ. Μακεδονίας - Θράκης κ. Κόλλια Τσαρουχά η οποία τόνισε ότι δεν φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι (σ.σ κάποιοι ξένοι) για το τι έγινε στην Ελλάδα. "Εμείς το επιτρέψαμε, σαν χώρα, να συμβεί. Στερηθήκαμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Επιτρέψαμε την ασφυκτική παρουσία της Πολιτείας, τη διαπλοκή που δημιούργησε το περίπλοκο τοπίο των νόμων" και κατέληξε η υπουργός. "Από αυτή τη μακροχρόνια κρίση, να κρατήσουμε μόνο την εμπειρία".

Ο κύκλος των χαιρετισμών έκλεισε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλο ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ για τη διοργάνωση του Thessaloniki Summit γιατί είναι ανάγκη "να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση", όταν στο πολιτικό τοπίο επικρατεί ένταση και πόλωση και κλίμα διχαστικό.