Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στρογγυλό τραπέζι για κλιματική αλλαγή και ΟΤΑ

«Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής και η Τοπική Αυτοδιοίκηση» στο επίκεντρο εκδήλωσης στο «Ν. Γερμανός» - Παρόντες Φάμελλος και Μπουτάρης

Στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής και η Τοπική Αυτοδιοίκηση», στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του έργου “EYD 2015 - Το μέλλον που θέλουμε”, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα EuropeAid, διοργανώνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στις 10.30 πμ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» της HELEXPO-ΔΕΘ, περίπτερο 8, αίθουσα C.

Σκοπός του στρογγυλού τραπεζιού είναι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Κοινότητας της πόλης, να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής.

Ειδικότερα έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, η καθηγήτρια του ΑΠΘ και δ/ντρια του τομέα Οικολογίας κ. Βώκου Δέσποινα, οι καθηγητές του ΑΠΘ κ.κ. Καρακώστας Θεόδωρος του τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Άγις Παπαδόπουλος, δ/ντης του εργαστηρίου Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών, ο ομ. Καθηγητής ΑΠΘ και τ. Διευθυντής του ΙΜΕΤ /ΕΚΕΤΑ κ. Γιαννόπουλος Γιώργος και ο καθηγητής του ΑΠΘ, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Κρεστενίτης Γιάννης.

Παρεμβάσεις και ερωτήσεις θα γίνουν από μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Περαίας.

Το έργο «EYD 2015 -Το μέλλον που θέλουμε» έχει ένα ευρύ εταιρικό σχήμα από φορείς της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και των κοινοτήτων του Αμαζονίου.

Το έργο που χρησιμοποιεί τον τίτλο του Ευρωπαϊκού έτους Ανάπτυξης 2015 στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών με σκοπό την κατανόηση των βιώσιμων τρόπων ζωής, συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψη της φτώχειας, στην προώθηση της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:

1.    H βελτίωση της κατανόησης της σημασίας των διεθνών δεσμεύσεων για την ανάπτυξη από τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους πολίτες, και στην μετά το 2015 διαδικασία (τέλος των Στόχων Ανάπτυξης Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών).
2.    Η συμβολή στην εξάλειψη της φτώχειας μέσω της προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
3.    Η συμβολή στην αλλαγή της συμπεριφοράς των πολιτών της Ευρώπης για μια πιο αειφόρο χρήση των πόρων καθώς και στην προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας.

Δείτε την Πρόσκληση - Πρόγραμμα, πατώντας ΕΔΩ.